Årskrönika 2009.

Det har hänt en massa saker under 2009 för mig, både bra och dåliga, men det bästa sakerna överväger allt! Här kommer det några positiva händelser!!

 • I januari hade vårt stora förråd har äntligen byggts klart.
 • Jag hade genomgått Svenska kyrkans grundkurs på distans och jag har nu ett utbildningsbevis.
 • I februari 2009 hade jag och älsklingen även hållit ihop i två år, vi firar med promenad, smoothie och badkar! :) Under våren 2009 hade vi även kört på med GI-metoden, och som resultat av detta tappade jag ca 10 kg och kan åter använda mina gamla byxor!
 • När vi närmade oss sommaren fick jag veta att jag får en anställningsperiod från och med hösten 2009 till sommaren 2010 hos Strängnäs stift. Under sommaren blev jag deltidsarbetslös och jobbade bara timmar, men väl i augusti började jag arbeta heltid som församlingsassistent.
 • Under hösten var jag som en arbetsnarkoman, jobbade en massa och har alltid något att stå i. Men jag har också hunnit med att köpa mig en digitalkamera, och vi har fixat lite inomhus bland annat med ny klädhängare och nya kuddar till soffan. Och så var vi inne i november med en massa födelsedagfirande för mig och min älskling. Vi både gick också och vaccinerade oss mot svininfluensan som skapade rubriker i tidningarna.
 • Julhelgen 2009 var det mysigaste på länge, julfirande med familjen, julotta på jobbet, och äntligen gick jag och älsklingen på bio första gången tillsammans (!) och tittade på årets bästa film; Avatar!

På nyårsafton 2009 blir det vänner och älsklingen för mig. Finns inget bättre!
Och jag hoppas att 2010 blir ett ännu bättre år! :)

GOTT NYTT ÅR!!Datum: 2009-12-31 Tid: 01:30:02
Min vardag Kommentarer (3)

Ytterligare julklappar.

Har också fått några fler julklappar, som är bra att ha för mig;
 • Bilbatteriladdare - så min bil kan startas även i kylan.
 • Halsduk - mjuk, varm och skön.
 • Halsband - passar fint till mina kläder.

Snart närmar det sig nyårsafton. Jag kommer att fira först lite med ett par vänner med middag och sen åka hem och fira det bästa med älsklingen. Pommac är inhandlad och vi ska ordna något gott tilltugg att äta kring vid tolvslaget. ;)
2010 är snart här och det ser jag fram emot!


Datum: 2009-12-28 Tid: 20:47:37
Min vardag Kommentarer (0)

En mini jul i efterskott.

Dagen efter annandag jul var vi till min mamma på en mini jul så här efter julhelgen, eftersom hon jobbade hela julen. Det blev middag, julklappsutdelning med lillebror som tomte och efterrätt. :)

Jag fick några fler julklappar;
 • Morgonrock - väldigt skön!
 • Ett par strumpor - mjuka och sköna!
 • Liten tomteprydnad - så söt!
Och sen fick jag och sambon gemensamt ännu ett till set badrumshanddukar - likadan som den vi fick på julafton, fast i en annan färg! :) Handdukar är toppen att ha, man vet aldrig när man behöver nya. ;)


Här kommer en bild på bror som tomte. ;)
Datum: 2009-12-28 Tid: 00:50:00
Min vardag Kommentarer (2)

En otrolig film!

 

Avatar.
På juldagen bestämde jag och älsklingen att gå på bio och se på den. Filmen skulle vara nästan tre timmar lång. Fast när vi satt där och tittade, så kändes det att tiden bara rusade iväg. Så bra var filmen att man glömmer bort hur lång filmen är egentligen! :)

Och det är så en snygg gjord film med fantastiska färger och filmens handling är så otroligt spännande. Det fanns allt i en och samma film. Action, kärlek och drama... ja allt liksom. Man kan tänka sig i en annan värld, fast det kan ju hända något liknande på vår jord.
Jag kan rekommendera er alla att se denna film!

Ur
filmstadens hemsida står det;

"Filmen handlar om marinsoldaten Jake Sully, som skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Under uppdragets gång får Jake snart anledning att ifrågasätta sitt uppdrag."


Datum: 2009-12-27 Tid: 23:45:57
Filmer Kommentarer (0)

The Sims 3: Destination Världen.


Som sagt fick jag detta expansionspel i julklapp.
För att köra spelet krävs grundspelet, dvs The Sims 3.Ur beskrivningen om detta spel, står det till exempel på
CDON så här;

"I The Sims 3 Destination Världen kan spelarna ta med sina simmar på spännande resor över hela jordklotet där de kommer att upptäcka, uppleva och utforska destinationer som inspirerats av verkliga platser. De kan bland annat lära sig kampsporter i Shang Simla i Kina, få en dos rik kultur och sevärdheter på Champs Les Sims i Frankrike eller utforska de uråldriga grottorna i Al Simhara i Egypten. De kommer att söka efter hemliga skatter, lära sig nya färdigheter, träffa nya simmar med unika personligheter och ta del av och inspireras av nya kulturer. Spelarna kommer tillsammans med sina simmar att uppleva många spännande händelser under sina resor runt om i världen, och naturligtvis kan de dela med sig av sina erfarenheter via foton, filmer och berättelser."


Väl hemma igen satte jag genast igång med att installera detta spel och börja spela. Det blev två nya simmar. Två tjejer som är rumskompisar; Amelia och Enya. De får resa till Egypten och utforska gravar, pyramider etc.. En massa hemliga dörrar och saker man hittar och de används till under utforskningen. Det är verkligen något för mig! Man sitter klistrad där och måste se vad som kan hända härnäst. ;)


En bild kommer här som jag har undersökt i spelet, det är en pyramid med hemliga rum. Dessvärre hann jag inte kolla hela pyramiden då mina simmar måste resa hem. Men absolut ska de återväda till Egypten! ;)

Ni kan se att det finns mycket att se inne i pyramiden, det svarta är rum som jag ej sett ännu. :)Datum: 2009-12-25 Tid: 00:53:47
The Sims 3 Kommentarer (1)

Julafton 2009.

Det har varit en mysig dag! Så vitt ute med all snö när jag åkte till min pappa, då jag skulle fira jul där med familjen. Min sambo var hos sin mor med familj. Varsitt håll, ja, men det har alltid varit så alla år. :) Hemma hos pappa kollade vi på Kalle Anka som alltid, åt mat och när tomten kom så fick vi våra julklappar. ;)

Jag är så nöjd med mina julklappar jag fått!
 • Zoo-askar - redan uppäten! ;)
 • Marabou mjölkchoklad - den finns i kylskåpet nu.
 • Pengar.
 • Klädvårdsrulle - bra att ha om man skräpar ner sig på kläderna.
 • Ett expansionspaket till spelet The Sims 3!! Destination Världen heter det. :)

Sedan så fick jag och min sambo gemensamt badrumshanddukar i julklapp. Och när både jag och älskligen kom hem, så hade jag också fått en påse med olika dessertostar som mögelost, brieost etc från min sambos mamma. Jag älskar dessertostar, de är såååå goda! Det blir att äta under julhelgen och mellandagarna! ;)

Det blir fler julklappar i helgen, då vi ska till min mamma som dessvärre jobbar hela julhelgen, så det blir en lilla julafton igen i helgen när hon är ledig och det ska bli trevligt det också! :)


GOD JUL!Datum: 2009-12-25 Tid: 00:31:02
Min vardag Kommentarer (1)

Det närmar sig jul!

Dags att uppdatera lite igen! ;)
Nu har jag gått på julledighet, fast ska jobba på juldagen med julotta i kyrkan kl 9.00. Mysigt det ska bli! Annars är jag ledig ända till den 11 januari! Det behövs verkligen! :)

Älsklingen och jag var till min mamma på jullunch i söndags. Vi åt julgröt och julskinka på vörtbröd. Mums! Det blev även glöggfika efteråt.

Vi började då prata om att min lillebror skulle kunna ta över min gamla dator och sedan var karusellen igång med att ge brorsan Antonios numera oanvända hylla, som fanns förut där våra datorer numera står med vår nya egenbyggda datorbord. Så den skulle min bror få i sitt rum hos mamma.

I måndags var vi där och monterade upp hyllan och installerade min gamla dator. Men det saknades hyllplan och på IKEA i Örebro hade de inte det, utan närmaste ställena som hade var i Karlstad och Västerås. Den modellen ska alltså utgå ur sortimentet. Och igår tisdag, åkte jag och Antonio på en liten utflykt till Västerås och IKEA där var mycket mer större än vad det är i Örebro. Vi åt även lunch på Pizza Hut, gott!

När vi var tillbaka i Örebro med de nya hyllplanen samt lysdioder, och monterade upp dem i brorsans rum och det blev så jättebra! Martin kommer att se detta först på söndag. Så det blir verkligen en home makeover i julklapp till honom! Och det blev klart på bara 2 dagar. ;)Ett par bilder kommer här... :)

Glöggfikat hos mamma i söndags. Verkligen julkänsla i bilden! :)


Det är så fint ute här på landet med all snö!
Här åker vi in till Örebro och det är så fint med alla snöklädda träd. :)GOD JUL!Datum: 2009-12-23 Tid: 00:08:27
Min vardag Kommentarer (0)