Menskopp.

Tydligen ska den vara mer hygienskt än bindor och tamponger. Dessutom har menskoppen ett längre livslängd, upp till 10 år. Det finns flera olika märken, storlekar och typer.
Hos
m-kopp.se står detta om menskoppen:

"Bekväm. En m-kopp har lägre grogrund för bakterier och därför kan man ha den i kroppen längre tid än tamponger. Den fungerar som en uppsamlare och för de allra flesta räcker det att tömma den 2-3 gånger per dygn. En m-kopp tar liten plats i väskan och väger mindre än 20 gram. Den tar inte slut mitt i natten eller på jobbet.

Bra för hälsan. En m-kopp stör inte kroppens naturliga reningssystem, påverkar inte pH-balansen och torkar inte ut slemhinnorna. Har du problem, kan du upptäcka att med en m-kopp får du bättre hälsa i underlivet.

Miljövänlig & billig. Eftersom du kan använda en m-kopp i många år, innebär det att du inte kommer slänga tamponger, bindor eller deras förpackningar varje månad under alla dessa år. Lägger man ihop alla menstruationer har en genomsnittlig kvinna mens i 6 år av sitt liv. En genomsnittlig kvinna förbrukar under mensen uppåt 10.000 tamponger eller bindor. Tamponger, bindor och förpackningarna bidrar till sopberget och slängda i avlopp orsaker de problem för reningsverk.
Du sparar också pengar! Efter bara några månaders användning av en m-kopp har du tjänat in kostnaden och efter det kan du börja göra roligare saker för dina pengar."


Jag hade inte hört talas om detta, förrän jag ramlade in på en diskussionstråd på nätet när jag surfade så pratades det om menskoppen så jag var nyfiken på vad det kunde vara för något... Av det där att döma verkar det praktiskt och bra för miljön. Och man slipper kasta bindor eller tamponger i soporna. :)
Datum: 2008-09-02 Tid: 18:30:10
Min vardag Kommentarer (1)

Kommentarer
Emelie

har aldrig hört om detta. men ett smart sätt för miljöns skull det.

Datum: 2008-09-03 Tid: 18:29:03 http://emifia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar: