Tacopaj.

Denna goda tacopaj åt vi igår. Dock har vi ingen riktig pajform, så gratängformen fick duga.
Jag har ändrat lite på mängden på vissa ingredienser, så det skulle bli bra och gott för oss. :)


Ingredienser för 4 portioner:

2 dl vetemjöl
100 gram
smör
1,6 dl
vatten
400 gram
köttfärs
margarin

1 påse tacokrydda
1,5 msk jalapeños, hackade
4 dl
crème fraiche paprika & chili
3 st
tomater
150 gram
riven ost


Tillagning:


1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten (2 msk per 4 port.) och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite margarin. Tillsätt kryddmix och resten av vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Källa:
TastelineDatum: 2010-02-24 Tid: 19:24:15
Recept Kommentarer (2)

Promenad i djupsnön.

Jag är kompledig hela veckan, vilket är superskönt!! :)

Idag när sambon var på jobbet och jag var ensam hemma, bestämde jag mig att komma ut och promenera vår vanliga runda på ca 3 km. Och det blev lite mycket jobbigt på slutet. Jag kunde ju ha struntat i den sträckan, men valde att utmana mig själv genom att gå där och snön nådde ovanför knäna på mig. Det gjorde att jag fick vila korta stunder på den lilla sträckan. :)

Bjuder på några bilder på min promenad idag! :)


Visst är det härligt? :)Helt klädd för en utepromenad!Mycket snö!Den värsta biten!! Att man inte plogat cykelvägen är otroligt!! Den fick jag kämpa mig igenom! :)


Då förstår ni nog hur trött jag var efteråt! ;)
Jag kommer inte gå den sista sträckan igen förrän den är plogad!


Datum: 2010-02-24 Tid: 18:51:22
Min vardag Kommentarer (0)

Gardin på plats!

Äntligen, efter mer än 2,5 år, så har vi lyckats hitta tyg som vi båda gillade och passade in i vårt vardagsrum. Det blev en avlång gardinkappa som vi lät fästa på kardborreband, så vi inte behövde ta bort stången och kämpa med att få in den i tyget. Gardinen blev alltså specialsydd och vi blev så nöjda med resultatet! :)

Så här ser det ut nu! :)

 

Nästa gardinprojekt blir till matplatsen. Då kommer vi nog göra samma sak, dvs använda kardborreband. Underlättar väldigt mycket att hänga upp och ta bort om det behövs.

Återstår bara att leta tyg även till matplatsen. :)
Datum: 2010-02-20 Tid: 21:43:38
Min vardag Kommentarer (1)

Sluta snöa, tack!

Jag irriterar mig något så otroligt på snön som bara vräker ner och det spelar ingen roll om man skottar snö utanför garaget.  Det blir lika illa igen sen. Det är nästan 30 cm snö där nu och det går inte att köra ut bilen utan att fastna i snön. :(

Problemet nu är att jag jobbar imorgon och inga bussar finns att tillgå där jag bor på helgerna. Igår tog jag bussen för jag inte tänkte ta och köra bil i en sådan väder.

Få se hur jag gör imorgon för den stora vägen in till Örebro som jag alltid åker på är oplogad och enligt NA-tidningen ska Vägverket inte ploga mindre vägar som vår "stora" väg antagligen räknas in dit. Risken finns att jag blir fast hemma utan att kunna åka till jobbet imorgon. Det är så irriterande!! :(


Datum: 2010-02-20 Tid: 13:39:29
Min vardag Kommentarer (0)

Hjärta!

När jag kom hem från jobbet idag hade jag tagit med mig ett par semlor som blivit över från igår, som vi nog ska kalasa på senare ikväll! ;) Men det var inte det jag skulle berätta ju... :)

Väl hemma, satt sambon och jag i vardagsrummet och pratade.. och sen bad han mig blunda lite... sen slog jag upp ögonen... och fick se honom hålla i en ask! Vilken överraskning!!

Nyfiken som jag är, så öppnade naturligtvis jag asken. ;) Och inuti låg det ett smycke i form av två hjärtan i både rött och vitt guld med fem diamanter i. Underbart vacker!
Älsklingen är den finaste jag har!


Här kommer det fina guldiga smycket på bild! ;)
Datum: 2010-02-19 Tid: 21:35:53
Min vardag Kommentarer (1)

Alla Hjärtans Dag.

Dags för uppdatering ser jag! Vi har tagit det lugnt idag och slappat mest! :) På tisdag den 16/2 är det precis 3 år sedan jag hälsade på min älskling och huset första gången.. Tänka sig att det gått så fort... 3 år!


Jag älskar dig, Antonio!

 

Ett härligt Alla Hjärtans Dag önskar jag er!

 
Datum: 2010-02-14 Tid: 17:32:19
Min vardag Kommentarer (1)