Ändrat lite.

Längst upp på min header har jag ändrat från femina.blogg.se till femina's blog. Tycker det var bra det. Antingen skriver jag själva bloggadressen på headern eller skriva någon form som feminas blogg. Vem som är Femina då? Det är ju jag som har det som "smeknamn" på nätet. :) Till och med mina e-mailadresser har något med ordet femina i sig. :)

Vad tycks?


Datum: 2009-02-15 Tid: 00:53:37
Min vardag Kommentarer (3)

Alla hjärtans dag.

Sov länge idag, så skönt! Vi har idag promenerat ute tillsammans i det vackra vädret. Snön var så vitt och solen sken! Precis som den bara sken på oss... När vi kom hem tappade vi upp vattnet i bubbelbadkaret, fixade levande ljus och gjorde proteinsmoothie med smak av jordgubbar. Det såg så festligt ut att bubbla i badet med varsitt glas med den rosa smoothien med några jordgubbar i. ;)

Och på måndag, den 16 februari, är det exakt två år sedan vi påbörjade vårt förhållande och på det sättet blev tillsammans! Så det får firas lite extra då! ;)

Hoppas ni alla har haft en bra Alla hjärtans dag! :)


Datum: 2009-02-14 Tid: 21:40:05
Min vardag Kommentarer (2)

Mätt och trött.

Jag är mätt och trött. Trots jag åt middag sist för flera timmar sen. Här kör vi GI-metoden just nu. Just nu äter vi ingen mat som innehåller kolhydrater, dvs bröd, potatis, ris, pasta och banan! Äter däremot bara fisk, kyckling och kött, gärna med exempelvis ost och creme fraichè och sallad till samt ägg till frukost.

Om ni har varit i Storbritannien, så vet ni nog hur en engelsk frukost kan se ut. Stekta ägg, bacon och vita bönor, med bröd och marmelad. Om man hoppar över brödet och marmeladen så är det rena GI maten. GI-metoden är i tre faser. Den första fasen bojkottar man alla kolhydrater. Andra fasen börjar man återföra kolhydraterna, men väldigt lite och de ska vara långsamma kolhydrater. Tredje fasen är en livsstil, resten av livet. Då finns bröd, pasta, ris och potatis med, men inte som snabba kolhydrater. Man ska använda fullkornris, fullkornpasta etc. De har lågt GI, så det gör nog susen för kroppen. :)

Samtidigt ska man motionera regelbundet. Duktiga jag har idag efter jobbet åkt hem och promenerat en dryg timme ute i snön. Man fattar inte att det finns så mycket snö ute på landet. Det känns som ett riktigt vinterland, så rent och vitt till skillnad mot i stan.

Har börjat med GI nu i två dagar, och mitt sockersug har minskat jättemycket. Äter frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Jag hinner inte riktigt bli hungrig förrän det är dags att äta igen. :) Om GI-metoden får mig att komma i mina jeansbyxor jag haft tidigare, som jag inte kan ha på mig numera, så vet jag vad för kost jag kan lita på i framtiden! ;)


Datum: 2009-02-13 Tid: 00:11:03
Min vardag Kommentarer (2)

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Camilla!

Denna bild är den 6:e i min 6:e bildmapp.Bilden är fixad i photoshop med ett flertal bilder under en månad som jag tagit med min mobil förra året. :) Den finns redan på bloggen någonstans. :) Kul att jämföra lite hur det såg ut förra året och nu, speciellt vädret. Myckett snö i mars förra året. Nu är det februari och det är mycket snö ute här... Kan ju bli mera sen... ;)

Nu ska jag utmana 6 av bloggarna jag läser.

Emifia
Meyouus
Q86
Dennis
Adina
Hanna

Utmaningen går till så här:

  • Gå in på mappen Mina bilder (eller den mappen du har dina bilder)
  • Gå till den sjätte mappen och välj den sjätte bilden i den aktuella bilden
  • Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
  • Utmana sex andra genom att länka dem, och tala för dem att de är utmanade!Datum: 2009-02-10 Tid: 21:38:18
Min vardag Kommentarer (1)

Barnvakt.

Sitter här en kort stund hemma hos mamma.

Är barnvakt till min bror Martin, då mamma är borta ikväll och sjunger i kör. :) Det roliga är att den kören hon sjunger i faktiskt heter Vox Femina. ;)

Det andra roliga saken är jag fått veta att min kusin på mammas sida har blivit pappa i tisdags till en flickbebis! :) Så denna bebis är det femte kusinbarnet jag har. ;)
Babyboom nu liksom.... :P


Datum: 2009-02-09 Tid: 18:46:07
Min vardag Kommentarer (2)

Skoj.

Sitter här och surfar lite medan sambon spelar med sin kompis som är på besök här.
Kikar på lite statistik på namn som folk har på
SCB:s namndatabas.

Om mitt namn Camilla så står det: "Det finns 34501 kvinnor som har förnamnet Camilla. Av dessa har 25692 namnet Camilla som tilltalsnamn." Det är rätt många! :)

Sedan sökte jag på skojs skull och kollar om det finns någon människa som heter Femina här i Sverige. Javisst, det finns det! Det stod: "Det finns 2 kvinnor som har förnamnet Femina. Av dessa har 1 namnet Femina som tilltalsnamn."

Så det betyder att jag i framtiden kan döpa min eventuella dotter till Femina eller låta mig heta det om jag så vill. Det är ju ett namn som människor i Sverige tydligen har. ;)

Hihi.

Nu ska jag koppla av i soffan framför teven. :)


Datum: 2009-02-08 Tid: 01:15:13
Min vardag Kommentarer (1)

Mobiler.

Har börjat komma in i mobildjungeln! Har faktiskt blivit lite sugen på en ny mobil.. Denna gång en Sony Ericsson C905. Min sambo är inne på samma spår och önskar sig en likadan modell som jag nu har kikat lite på.

Fått veta att det finns i totalt fyra färger hittills.. Men om vi köper varsin mobil från vår mobiloperatör, så finns det bara den svarta och den bronsfärgade hos dem. :(

Tycker att den rosa är fin, men kanske lite för tjejigt för mig? Är sugen på på den bronsfärgade i alla fall. Sambon vill ha svart. Som den färg han har nu på sin mobil. Jag föredrar en fin färg på mobilen, lite roligare då. ;) Den mobil jag har nu är röd och vit. Men det är jag, det... :)

Datum: 2009-02-03 Tid: 21:54:57
Min vardag Kommentarer (3)