Förrådet.

Jag är tillbaka nu! :) Vistelsen i Riga var härlig och jag har haft kul där med jobbet. Det blev mycket diskussioner och tänkande kring våra verksamheter inom församlingen. Det var intressant att få perspektiv på saker och ting som man inte tänkte på förut.

Annars så har jag och älsklingen jobbat med
förrådet bakom garaget hela helgen efter när jag kom hem från Riga. Jag har fått träningsvärk i magen, axlarna, halsen och i armarna av att greja med förrådet. Känns lite skumt att ha träningsvärk, jag är inte van vid det. :) Men det är ett bit kvar att gå med förrådet.
Nästa gång jag uppdaterar om förrådet kanske det är färdigt.. Då ska ni få en jämförelse mellan före och efter. Det är vad som vi håller på med just nu. ;) Dessutom ska jag åter till Vadstena imorgon på kurs! Känns väldigt kul! Men samtidigt känner jag mig som en nomad ibland. :) Reser ju ibland jämt. ;)


Datum: 2008-09-30 Tid: 20:50:45
Min vardag Kommentarer (1)

Fredag och sommardäck.

Idag var jag ledig och med älsklingens hjälp fick jag mina bildäck bytta på bilen till mina odubbade vinterdäck, sedan åkte jag iväg till besiktningen och väntade nervöst på resultatet. Godkänt på efterkontrollen! Vad skönt det var, fast man blev ett par hundra kronor fattigare. Efteråt tankade jag bilen och pumpade upp däcken till rätt lufttryck på bensinmacken.

Mina sommardäck ska säljas, de är för breda för min bil. :( Jag gillade däcken, de var snygga.. men jag får handla in nya sommardäck inför nästa sommar. Och inför nästa vinter också.. Jag vill ha vinterdäck med dubbar nästa år.

Spara slantar får man ju göra. :)

Hjälpte också älsklingen med att lägga tak på förrådet. Om man tittar på vart vi började med förrådet, så har vi kommit långt. Det ska verkligen bli skönt att den ska bli färdig, då är det mindre stök inne i garaget.

I helgen ska jag jobba och på måndag reser jag iväg till Riga, Lettland.
Igen. Men denna gång med jobbet på medarbetarkonferens. Vi blir borta i fem dagar. Känns kul att åka bort och det blir hotell och inget vandrarhem denna gång. ;)

Vi ses!
Datum: 2008-09-19 Tid: 21:27:00
Min vardag Kommentarer (1)

Besiktning och relation.

Vilken dag!! Det mailas en massa på jobbet, alltid är det något att hålla koll på... Datum, vad man har för uppgifter, förbereda, och planera. Det kan bli mycket ibland. :)

När jag slutade idag och åkte direkt till bilprovningen så var jag nöjd med dagen....  Ända tills jag fick resultatet av besiktningen. Jag har ett fel på besiktningen och det innebär att jag måste köpa nya sommardäck för stötdämparna inte ska skada däcken. Suck! Det blir en dyr utgift. :( Typiskt när jag hade haft samma däck vid den förra besiktningen. Om jag inte åtgärdar det och gör en ny besiktning så får jag körförbud på bilen om en månad. :(

Som vanligt är det alltid något.... Min kära lilla bil. ;P

Och nu till ett annat ämne som jag inte brukar skriva om på bloggen.

Jag har fått frågan av en läsare om jag och min sambo fått höra en del saker som inte var positiva gällande vårt förhållande, då vår ålderskillnad är stor.


Jag kan berätta att jag en gång träffade en kompis som berättade att andra personer hade frågat kompisen om min relation med min sambo. Men min kompis hade bara hänvisat deras frågor till mig personligen. Det är alltid bättre att fråga direkt till personen i fråga om man undrar något.


Jag vet att det finns människor som gärna snackar skit eller diskuterar något bakom ryggen på en. Jag vet också att det finns människor som finner det negativt med ålderskillnad i ett förhållande och kanske pratar negativt om det. Alla har alltid någon åsikt. Så är det bara.

Jag har också mött underbara människor som anser att ålderskillnaden inte spelar roll, då kärleken är viktigast.


Varje person bestämmer också hur han eller hon vill leva, inget fel i det alls. Ålder är bara en siffra. Viktigast är kärleken och en fungerande relation, och så länge det inte är ett barn och en vuxen i ett förhållande.


Och den lilla
historien om mig och älsklingen finns länkad under min presentation under min profilbild på bloggens startsida. Kika gärna om ni är nyfikna. :)
Datum: 2008-09-10 Tid: 17:18:47
Min vardag Kommentarer (4)

Spore.

När jag vaknade idag så upptäckte jag att sambon hade installerat något på min dator... Nämligen Spore. Med lite hjälp av älsklingen började jag spela denna speciella spel. Och det är faktiskt roligt! Det är ju om rena evolutionen, då är det lätt att förstå biologin gällande celler och annat. :)

Och jag kan fixa till min lilla varelse hur jag vill den ska se ut och samla in krafter och DNA-poäng. :) Jag har valt att min varelse att vara växtätare. Sambon har också spelet i sin dator och han valde att vara köttätare och det är kul att se hur långt vi båda har kommit i våra spel.

Jag tycker att det är skönt att det finns roliga spel idag än för flera år sedan. Jag minns Counter Strike, Battlefield och War of Worldcraft, som typiska spel för killar. Jag tror att utbudet av dataspel är större numera. Tack och lov. :)
Datum: 2008-09-07 Tid: 21:46:38
Min vardag Kommentarer (0)

Vadstena.

Dagarna i Vadstena var härliga! Jag tror att Svenska kyrkans grundkurs kommer att bli intressant för mig. :) Skolans mat är fortfarande lika god. Mums! Vi hann också med att vara på stan en kväll i Vadstena och ta varsitt glas, sitta och bara snacka! Mysigt med andra ord... Men det är inte lika mysigt att bli förkyld under dagarna där. :( Nu finns det massor av pappersbollar här hemma. :(

Jag ska äntligen se
Karines nya lägenhet idag och fira henne med vänner då hon fyllt år nyligen. Det är något jag ser fram emot. :)

Ha en bra dag! ;)
Datum: 2008-09-06 Tid: 12:18:05
Min vardag Kommentarer (0)

Menskopp.

Tydligen ska den vara mer hygienskt än bindor och tamponger. Dessutom har menskoppen ett längre livslängd, upp till 10 år. Det finns flera olika märken, storlekar och typer.
Hos
m-kopp.se står detta om menskoppen:

"Bekväm. En m-kopp har lägre grogrund för bakterier och därför kan man ha den i kroppen längre tid än tamponger. Den fungerar som en uppsamlare och för de allra flesta räcker det att tömma den 2-3 gånger per dygn. En m-kopp tar liten plats i väskan och väger mindre än 20 gram. Den tar inte slut mitt i natten eller på jobbet.

Bra för hälsan. En m-kopp stör inte kroppens naturliga reningssystem, påverkar inte pH-balansen och torkar inte ut slemhinnorna. Har du problem, kan du upptäcka att med en m-kopp får du bättre hälsa i underlivet.

Miljövänlig & billig. Eftersom du kan använda en m-kopp i många år, innebär det att du inte kommer slänga tamponger, bindor eller deras förpackningar varje månad under alla dessa år. Lägger man ihop alla menstruationer har en genomsnittlig kvinna mens i 6 år av sitt liv. En genomsnittlig kvinna förbrukar under mensen uppåt 10.000 tamponger eller bindor. Tamponger, bindor och förpackningarna bidrar till sopberget och slängda i avlopp orsaker de problem för reningsverk.
Du sparar också pengar! Efter bara några månaders användning av en m-kopp har du tjänat in kostnaden och efter det kan du börja göra roligare saker för dina pengar."


Jag hade inte hört talas om detta, förrän jag ramlade in på en diskussionstråd på nätet när jag surfade så pratades det om menskoppen så jag var nyfiken på vad det kunde vara för något... Av det där att döma verkar det praktiskt och bra för miljön. Och man slipper kasta bindor eller tamponger i soporna. :)
Datum: 2008-09-02 Tid: 18:30:10
Min vardag Kommentarer (1)

Minnen.Jag och
Karine, 30 maj 2007.


När jag kollade i mina bilder, så såg jag denna.. Minns den balkvällen så tydligt.. Jag skulle då ta studenten och livet lekte. :) Klänningen var så fin på mig. Jag har fortfarande kvar den i min garderob. Fast den skulle inte passa mig just nu. Den var uppsydd för att passa mig just då, men nu är jag inte lika smal som tidigare. :( Jag hoppas att mina promenader med mamma ger resultat sen. ;)

För övrigt känns det kul att Karine ska jobba så nära mig. :) Till och med tillsammans i en del verksamheter på jobbet. Tillbaka i samma gäng liksom. Under gymnasiet var vi liksom åtskilda. Vi gick i samma förskoleklass och grundskola och nu kommer vi jobba tillsammans. Jag tycker att det ska bli skoj. :)


Datum: 2008-09-01 Tid: 22:51:16
Min vardag Kommentarer (0)