En bra dag.

Jag har haft en bra dag! Allt gick som smort...  Jag vaknade i lagom tid, åt frukost, gjorde mig i ordning och åkte först till min mamma och fira lite morsdag. Passade på att kika lite i mammas hus och se vad som hänt därinne och träffa lillebror. :) Fick mumsa på lite jordgubbar med vaniljglass! :) Sedan bar det av till stan, där jag träffade Emelie, hennes kille och hennes familj lite. Jag hade lite presenter till henne, hon fyller ju år idag! ;)
 
Sedan blev det bara att gå till jobbet och jobba, fixa inför Ung Mässa, en gudstjänst där ungdomar får medverka och göra något själva, bidra till typ.. Efteråt blev det Garden Party, med grillning och lite smått och gott. Jag blev så mätt och belåten. Det är verkligen en förmån att kunna äta middag ibland på jobbet. ;) Jag slutade kl 21.00 och åkte hem sedan. Hade en bra kväll i alla fall. :)

Väl hemma höll jag och sambon med att påbörja att bygga en altan ute... Just nu är det bara att mäta och förbereda oss innan vi sätter igång på allvar... Då upptäcktes det att marken lutade en aning för mycket neråt från huset. Suck. Det syns nästan inte, ögonen kan verkligen luras.. Men om man ska mäta eller undersöka det närmare så ser man att det får konsekvenser om det lutar så där mycket som i vårt fall. Det innebär att det kommer bli mycket jobb med altanen och det kommer att ta ett tag innan vi får en bra uteplats... Men den som väntar på något gott...

Jag kan tänka mig en dag att jag sitter därute och läser en bra bok i solen på en fast och bra altangolv.. Andra dagar vi kanske äter grillat till middag ute på altanen... Och när våra kompisar och familjer kommer på besök, då kan vi sitta därute, prata och ha goda drinkar vi fixat i mixern. :) *drömmer mig bort*


Datum: 2008-05-25 Tid: 23:59:13
Min vardag Kommentarer (3)

Min lilla karta.

Jag har ju en liten världskarta i min meny. Har kikat där lite om var mina läsare kommer ifrån. Kartan ändras lite då och då... men jag har noterat där en flagga stått... Här kommer en liten lista som jag knåpat ihop utifrån kartan. Här utgår jag bara från Sverige.

Fast jag har läsare från Danmark, och en gång var det en besökare här på bloggen som kom från Staten Kansas i USA!


Sverige

HERTSÖN, NORRBOTTENS LÄN
HÄRNÖSAND, VÄSTERNORRLANDS LÄN

STORA SKEDVI, DALARNAS LÄN


UPPSALA, UPPSALA LÄN


KISTA, STOCKHOLMS LÄN
SOLNA, STOCKHOLMS LÄN
STOCKHOLM, STOCKHOLMS LÄN
SÖDERTÄLJE, STOCKHOLMS LÄN


ESKILSTUNA, SÖDERMANLANDS LÄN
KATRINEHOLM, SÖDERMANLANDS LÄN


NORA, ÖREBRO LÄN
ÖREBRO, ÖREBRO LÄN


SKÖVDE, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN
LIDKÖPING, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN
TROLLHÄTTAN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN
ULRICEHAMN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN
GÖTEBORG, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN


TORSBY, VÄRMLANDS LÄN
OLSÄTER, VÄRMLANDS LÄN


HANINGE, ÖSTERGÖTLANDS LÄN
NORRKÖPING, ÖSTERGÖTLANDS LÄN


KALMAR, KALMAR LÄN


MALMÖ, SKÅNE LÄN
LUND, SKÅNE LÄN
Så det är inte alls konstigt att man undrar lite vilka personerna är bakom de flaggorna som läser min blogg... Jag anar några som jag nog vet vilka de är.. :) Jag tycker det också är kul att se att det är några fler till som prenumerar på min blogg via
Bloggkoll. :)

Datum: 2008-05-24 Tid: 00:48:57
Min vardag Kommentarer (1)

Stressiga dagar.

Usch. Jag gillar inte stress! I april var det så mycket att göra på jobbet, jag hade fullt upp. Jag trodde att i maj skulle det vara lugnare. Men nej, där fick jag!! Nu har jag stressat i två dagar i rad på jobbet. Det är mycket planering, förberedelser och pappersarbete! Idag jobbade jag utan att alls hinna äta lunch. :( Men jag fick mycket gjort, så jag kan pusta ut lite nu!

Förhoppningsvis så är det mindre i juni. Jag har mycket kompledigt i juni. :) Min anställning slutar den 20 juni och jag kommer bara att jobba i början av juni och i slutet av anställningen. Skönt. Mellan den 5 juni till 15 juni har jag ledigt, både kompledigt och röda dagar!!! ;D

Men under den här tiden ska man ju åka till Italien med ungdomsgruppen. :) Där är det ju också en hel del förberedelser privat. Jag har inte ens hunnit förbereda mig riktigt till Italienresan än... Tur att mitt pass är giltigt än så länge. Skönt! Annars vore det stressigt värre att bli tvungen att fixa fram ett nytt pass.

Och nu är jag så glad för Emelies skull.
Hon fixade sitt provlopp!!!
Detta visar att döva faktiskt kan....


Datum: 2008-05-23 Tid: 23:27:30
Min vardag Kommentarer (1)

Lång dag.

Min dag började kl 07.30 med morgonmässan i kyrkan, frukost och arbetslagsmöte. Alltid likadant varje onsdag. Men vissa onsdagar undervisar jag och två kollegor arbetslaget i teckenspråk. Min uppgift idag var att berätta en saga på teckenspråk, så det är en avläsningsövning!! Jättekul.

Jag är inte så bra på att berätta sagor, tyvärr... men jag måste, så gör jag ju mitt bästa. Det blev om Rödluvan och vargen. Den historien känner jag till sedan tidigare... men den sagan jag berättade idag, slutade på ett annorlunda sätt, dock mer på ett snällare sätt. Tydligen så finns det olika varianter på en och samma saga. :)

Och det blev en arbetslunch, där vi började ett annat möte om det kommande nya året och om vad vi skall arbeta med på den nya anställningsperioden. :) Ett kul möte med andra ord! Maren var god. Sjötunga. Mums!

Resten av eftermiddagen blev det till att fixa lite pappersarbete. Ibland går det fort och ibland går det segt. :(

Ikväll skulle det vara en avslutningsfest kl 18 på jobbet. Jag såg så hemsk ut. Tycker jag i alla fall! ;) Fel kläder och allting. Så när jag äntligen var klar vid kl 17, så gjorde jag bara en sak. Åka hem av bara i farten, byta om, fixa håret, pussa älsklingen och sedan gasa tillbaka till stan och jobbet där festen skulle börja. ;) Tänk också på att jag bor på landet. Inte bra för miljön att åka bil fram och tillbaka... Hmm..

Men den lilla festen var trevligt! Lite mingel först. Med tanke på att jag kör, så som tur fanns det ett alkoholfritt vin som de serverade. Mumsigt. Smakade som läsk, fast utan kolsyra.  Vi hade två teckenspråkstolkar på plats, så man kunde hänga med vad som hände under hela kvällen. Vi delades upp i tre lag, vi skulle ha femkamp med lite lekar. Gissa vilket lag som förlorade. Min lag. Men vem bryr sig? Vi överlever ändå. ;)

Sedan åkte vi allihopa i olika bilar till Karlslunds herrgård, där vi åt vår middag. Gott. Fisk och kräfta, potatis och hummersås till huvudrätten. Sedan glass och grädde till efterrätt. Mums! Några personer ur arbetslaget avtackades då de slutar. Även jag räknades in bland dessa... men jag slutar ju bara i en kort period för att sedan vara tillbaka med en ny anställning i höst. :) Då fick vi varsin orkidé som tack. Jättefin.

När jag kom hem så satte jag den på bänken där vi har våra växter. Dock är det bara tre sorters växter som vi har än så länge nu.. Får väl skaffa fler senare. Men frågan är när vi gör det. ;)Se hur det ser ut nu när jag ställt blomman där, kanske svårt att se, men jag har inte världens bästa kamera ju. Jag är nöjd med kvällen!! Ska gå och sova nu, bredvid min älskling. Imorgon har jag sovmorgon!!! God natt!Datum: 2008-05-22 Tid: 01:12:07
Min vardag Kommentarer (2)

Kärlek.

Idag när jag kom hem från jobbet, varvade jag ned i soffan tillsammans med älsklingen och såg lite tv-program... och vi åt tacos till middag.. sen satte vi igen i soffan och bara vara... Efter ett par tv-program så fortsatte vi titta på filmen Kärlek på menyn som vi hade börjat titta på igår kväll. Det är hög mysfaktor med filmer. ;)


Kärlek på menyn.
Kvällens film som vi såg idag...Kärlek på menyn handlar om en arbetsnarkoman till kock vid namn Kate Armstrong, spelad av Catherine Zeta-Jones som lägger ner hela sin själ för sin matlagning och att vara köksmästare vid restaurangen där hon arbetar. 

Plötsligt en dag blir hon tvungen att ta hand om sin systerdotter Zoe, spelad av Abigail Breslin som kommer för att bo hos henne efter en bilolycka, där hennes mor dött. Medans under tiden Kate är borta från jobbet, kommer precis en ny kock, Nick Palmer, spelad av Aaron Eckhart, och han börjar jobba på restaurangen.

Kates perfektionism sätts på prov när hon tar hand om sin 9-åriga systerdotter Zoe samtidigt som hon tvingas ta itu med den stökige nyanställde Nick...Nu ska jag krypa till kojs! God natt!Datum: 2008-05-21 Tid: 00:34:33
Filmer Kommentarer (2)

Kul med bloggkoll.

Fattar inte att jag inte hade bloggkoll tidigare, den är så bekväm. :)

Ser nu att jag hittills har 6 prenumeranter.. När jag skapade ett konto där för mig som bloggläsare, hade jag sett att min blogg bara hade 1 eller 2 prenumeranter! Det har tydligen ökat...
Och jag har i genomsnitt upp till cirka 30 läsare dagligen här på bloggen... Man blir så klart lite nyfiken på vilka mina läsare är. ;)


Datum: 2008-05-19 Tid: 21:46:29
Min vardag Kommentarer (1)

Sköna dagar.

Att bara vara.... Det blir en hel del filmer och slöande när man är ledig.
Vi såg filmen Little Man igår. Om ni vill få ett gott skratt, så se den... :)Filmen handlar om en tjuv, Calvin och hans partner Percy P. De skulle stjäla en diamant, men stöten misslyckas och de tvingas att gömma diamanten i Vanessa Edwards handväska. Handväskan följer med sedan hem till henne och hennes man. Det visar sig att Vanessas make Darryl är besatt av att bli pappa. Då får tjuvarna en idé. Calvin byter ut sina vanliga kläder mot blöjor och låtsas vara en övergiven baby! Men livet som bebis och försöka stjäla diamanten är inte alls lätt...


Datum: 2008-05-19 Tid: 19:44:52
Filmer Kommentarer (1)

Längtan.

Vissa saker längtar man efter.... Speciellt sommar och sådana här mumsiga grejs!!
Datum: 2008-05-18 Tid: 22:50:55
Min vardag Kommentarer (3)

Saker att se fram emot.

Igår vad det så segt när jag skulle ändra lite i bloggen. Hela internet var superseg!


Nåja, jag var på ungdomsträffen igår hos Dövkyrkan i Strängnäs stift, som jag deltar på min fritid, åt vi grekisk mat på restaurangen Hellas. Gott. Vi gick också i genom detaljerna kring resan till Italien, som vi skall göra nu i juni. :)

Det blir både till Assisi och Rom i Italien. Ska bli roligt. Det är en av sakerna jag ser fram emot i det här året...
Datum: 2008-05-18 Tid: 14:32:12
Min vardag Kommentarer (0)

Bloggkoll, bra att ha.

Har ni sett Bloggkoll? Den är bra att ha.

Jag kan logga in på mitt konto där och se vilka bloggar som jag lagt till som favorit är uppdaterade! Då slipper jag kolla in på varenda blogg som jag läser och kolla om de skrivit någonting nytt. Bloggkoll är bra att ha av ren bekvämlighet. :)


Och jag kan se hur många som prenumerar på min blogg när jag söker på min blogg på Bloggkoll. :)


Datum: 2008-05-17 Tid: 22:28:28
Min vardag Kommentarer (0)

Kanske jag har fler läsare?

Jag sitter vid min bärbara dator nu i soffan, i sällskap med sambon framför tv:n. Mysigt. 

Och nyss sökte jag på min blogg på google.co.uk, som finns installerat på den här bärbara datorn jag fått från Centrum för hjälpmedel. Då där bredvid alla funna sökningar så fanns det "Translate this page".. så jag klickade på den. 

Då kom min blogg upp, som min vanliga blogg, till min förvåning, på engelska.  Så jag upptäckte att min blogg finns automatiskt översatt till engelska!! Kul att se, en del ord är felstavade eller inte finns. Då står det bara på svenska, bland alla engelska ord om det ordet inte finns att översatta. :) 

Folk i hela världen kan tydligen läsa min blogg. Internet är så oändlig...

Jag har en liten karta under min meny som jag lagt in, så jag och ni kan se vart mina läsare kommer i från. Det är inte så många ställen man ser just nu.... Men, på min blogg, översätt till engelska så finns kartan också... med en massa prickar och flaggor, jag kan se folk från hela Europa, till och med ända från Nigeria i Afrika!!

Kanske har jag fler läsare än vad jag vet om?

Knäppt, men kul faktiskt. :) Testa söka på era bloggar.... Men sök då via google.co.uk.
Datum: 2008-05-16 Tid: 23:17:25
Min vardag Kommentarer (1)

Äntligen!

Efter en oviss väntan... så kom det där svaret...


Jag är antagen till Svenska kyrkans grundkurs på distans på Vadstena folkhögskola!!Härligt! Nu kan jag planera bättre vad jag ska göra under hösten 2008 och våren 2009! :)


Datum: 2008-05-16 Tid: 12:33:26
Min vardag Kommentarer (4)

Grattis brorsan!

Min lillebror fyller 13 år idag! Grattis på födelsedagen, Martin!

Tiden har verkligen gått jättefort. Jag kommer ihåg honom som bebis, och nu är han tonåring. Vi har idag varit hos pappa och firat honom, med tårta och annat gott. :)


Datum: 2008-05-15 Tid: 23:49:52
Min vardag Kommentarer (1)

Mamma vet bäst.

Stadsbuss 7, Helsingborg


En kille ~20 och en tjej ~25, sitter och smågrälar över hushållssysslorna. Efter cirka tio minuter plockar tjejen fram sin mobil och ringer upp någon
.
Killen: Vem ringer du?
Tjejen ger killen en sur blick och svarar inte. Killen anammar den sura blicken och tittar ut genom fönstret.
Tjejen (i telefonen): Hej, Ingela! Det är Sara! Hej...Nej, jag ringer om din unge....Nej, inget sånt! Kan du förklara för honom att man inte måste diska kniven bara för att man har skurit bröd med den?
Killen ler och ger tjejen en road blick när tjejen räcker över telefonen.
Killen: (med handen för telelfonen): Alltså, du pratar inte med min mamma. Vem är det?
Tjejen svarar inte utan tittar bara avvaktande på killen.
Killen (i telefonen, fortfarande leende): Hallå!
Killen tappar leendet och ser halvt chockad ut.
Killen: Hej mamma...
Killen lyssnar på telefonen i någon minut samtidigt som han rodnar, medan tjejen sitter och ler nöjt för sig själv.


http://tjuvlyssnat.se
Datum: 2008-05-15 Tid: 23:43:22
Humor Kommentarer (0)

Shoppning är kul.

Klädavdelningen på Ullared

En pojke ~6 sitter tillsammans med sin pappa och vilar på en bänk.
Pojken: Pappa, visst är det konstigt att mamma och syrran tycker det här är kul? Det är ju jättetråkigt.
Pappan: Ja du... du vet kvinnor... det här kan ta tid det... (suck)
Pojken: Jodå... Men du... vad gör man inte för kärlekens skull? När jag får en tjej ska jag handla kläder med henne ofta... Vart tionde år minst...


http://tjuvlyssnat.se
Datum: 2008-05-15 Tid: 23:31:16
Humor Kommentarer (0)

Otrevligt lukt.

Uppsala


En tjej ~15 är inne på toaletten. Utanför väntar hennes kompis, som är i samma ålder.

Tjejen inne på toan: Jag bajsar konstigt!
Kompisen (osäkert): Vadå, är det löst?
Tjejen inne på toan: Neeej...
Tjejen inne på toan öppnar dörren och ber kompisen komma in och kolla.
Kompisen (kort därefter): Ouuuusch. Jag tror jag går ut.


http://tjuvlyssnat.se
Datum: 2008-05-15 Tid: 23:23:01
Humor Kommentarer (0)

Rik?

Min blogg är tydligen värd....
Så mycket trodde jag det inte var. :)

http://bloggvarde.seDatum: 2008-05-15 Tid: 20:44:35
Min vardag Kommentarer (0)

Bloggflytt.

Min blogg har tydligen blivit flyttad och det ser litet annorlunda ut här när man loggar in. Är van med den gamla platsen och utseendet i översikten och annat "bakom kulisserna".. Men mycket är i sig likt ändå. :) Annars så sitter jag här nu och är trött, ska gå och sova. Känns så skönt att jag fått ledigt imorgon hela dagen, kan då passa på att fira min bror som fyller år imorgon... (eller snarare idag... klockan är ju efter midnatt.) 

God natt!!


Datum: 2008-05-15 Tid: 01:34:00
Min vardag Kommentarer (0)

Kolmården idag.

Har idag varit med 7 andra volontärer (inom Strängnäs stift) och vi var i Kolmården Djurpark. Trevligt!! Dock var min mobilkamera inte den bästa. Nu vet jag vad jag önskar mig när jag fyller år. En riktig ny digitalkamera!! ;)

Vi hann med att titta på alla djur, var med på föreställningen med delfinerna och vi åkte också på Kolmårdens safaripark. Tog några bilder..  här kommer några!! :)image222
Datum: 2008-05-12 Tid: 21:50:36
Min vardag Kommentarer (0)

Ändrat igen.

Denna gång ändrade jag bara på typsnittet och färgen på bloggen. Hade redan börjat tröttna på de rosa färgerna. Nu är det lite ljusare liksom. :) Men det finns mera som jag skall ändra på.


Men nu räcker det så här, än så länge.... Det är sovdags nu ju.. men jag ska ta en nattmacka så jag kan sova med magen nöjd. :) God natt!


Datum: 2008-05-11 Tid: 02:56:42
Min vardag Kommentarer (0)

En dag vid Medelhavet.

Idag har jag varit i Vadstena på intervju för Svenska kyrkans grundkurs på distans (50%). Vi var några som samåkte dit och hem. Det var strålande fint väder, rena sommarvärme! Jag hade tyvärr valt lite för mycket kläder på mig. Det kändes nästan som man var i utomlands, typ vid Medelhavet. :)

Men jag har haft en bra dag. Hann med en god lunch med en smarrig efterrätt på Vadstena folkhögskola! Inte visste jag att man serverade efterrätt.... Det var cheesecake med hallonsylt idag..  Om de serverade smarriga efterrätter varje dag.. Vore det inte en paradis att äta lunch där då? ;) 

Intervjun gick förvånansvärt bra! Nu återstår det bara att få veta om man blivit antagen eller inte. Besked får jag nästa vecka. Vi hann med att stanna till i Motala på vägen hem och äta glass och snacka! Lite försmak av sommaren som kommer... Jag åt en god kulglass med tre kulor.... som bestod av polkaglass. ;)

Sedan när vi var framme i Örebro så åkte jag och mötte älsklingen på pizzerian där vi käkade lite pizza... Var tvungen att sitta i skuggan, så varmt var det idag... Och nu har man varit hemma i några timmar nu och bara slappat! Det är ju fredag idag! ;)

Jag är ledig imorgon, men jag ska jobba på söndag. Det blir konfirmationsgudstjänst. Känns kul! Jag själv minns hur min egen konfirmation var... Jag konfirmerade mig för 6 år sedan!! Vart har tiden tagit vägen!? :) Och om 6 månader ska man visst bli ett år äldre.... En nybliven kärring kanske. Haha..  ;)

Det här får räcka för idag... Nästa gång jag uppdaterar blir nog om någon vecka. Uppdaterar inte lika mycket nu när det finns annat att göra och när vädret är så fint ute.
Datum: 2008-05-09 Tid: 22:34:14
Min vardag Kommentarer (1)