Mullegodis.

image142

Bestämde mig att fixa detta goda onyttiga godis ikväll när jag ändå var så uttråkad! Receptet fick jag via skolan, då jag gick i mellanstadiet. Ska också tilläggas att jag inte gjort mullegodis på över nio år!


image143

Ser kladdigt ut och som skit, eller hur? ;) Men mumsigt blir det....


image144

Klart! Det var svårt att få i smeten i formarna.. men jag lyckades i alla fall! Nu finns de i kylskåpet och jag hade tänkt spara dem till helgen. Då blir det midsommargodis. ;)


Muuuums...!


Datum: 2007-06-20 Tid: 00:33:52
Recept Kommentarer (4)

Sugen på...

Det är sommar.... med mindre pengar i fickan. Jag känner att jag vill göra massor just nu, men kan inte då jag känner mig fattig. Är det så att vara arbetslös? Intressant känsla. Men blogga kan jag! ;)

På det sättet har jag tänkt på några saker som jag skulle gärna vilja göra i livet, alltså om jag törs. (Hit räknas inte karriär, man, familj eller barn.)

Simma med delfiner. Måste ju vara HÄRLIGT! Eller?

Rida på kameler. Har alltid velat göra det i öknen någonstans ute i världen.

Resa någonstans i Asien och Amerika. Har ju bara varit i Europa, dags kanske att komma ut till det övriga världen.

Åka ut i rymden och se jorden därifrån. Törs jag? ;)
Datum: 2007-06-14 Tid: 18:56:10
Min vardag Kommentarer (1)

Studenten 8/6 2007! 

En härlig dag! Har tyvärr för närvarande inte så mycket bilder ännu. De här två bilderna är det bästa jag har av studentdagen... Mer bilder får komma senare när jag har tjatat på min familj att skicka bilderna till mig! ;)

Dagen började med att jag stressade med frukosten, hann med bussen, fick springa till skolan en aning och där väntade fotograferingen för oss. Hoppas det blir fint med den bilden!!! :) Senare satt vi och hade champagnefrukost på gräsmatten precis utanför skolan, med champagne köpt i Riga, Lettland, jordgubbar, vindruvor, frukt, kex och ost! *min favorit* ;) Vi tillsammans som firade studentdagen hela förmiddagen var SPD3, BFD3, MPD3 och killen från Nya Zeeland som var här ett år som utbytestudent och nu fick han uppleva svensk studentexamen! Väldigt trevligt!!

Vid niotiden gick vi in till skolan där på en våning hade eleverna på RGD-RGH mingel tillsammans med lärarna, yrkesvägledaren, kuratorn etc.. Gott med baguette och cider. Fick en gul ros också om halsen. En del fotografier blev det..  Snart var det dags att gå till Hjalmar Bergman teatern på avslutning. En sak kan jag bara säga om den föreställningen med mycket sång och musik. Såå TRIST!

Gick tillbaka till skolan och var i sal 510, där min klass haft mentortid, lektioner i svenska och teckenspråk. Mycket minnen... Där i det rummet hade jag även genomfört slutprodukten på mitt projektarbete tillsammans med min klasskamrat Kenneth som jag fick ett toppenbetyg på!

Vår mentor och MPD3's mentor höll sina tal och gav oss slutbetyg och gratulationskort. Härligt! SPD3's elever fick varsin penna med någon personlig text från vår mentor på pennan. Sådana som finns att köpa i bokaffärer, finns till och med med namn på. Min blev Liten men tuff. Gulligt! Man undrar kanske om det stämmer... vem vet? ;)

Så blev det dags att gå ner till idrottshuset där utspringet skulle ske. Väl inne i idrottshuset och då gav vi SPD3, BFD3 och MPD3 varandra snabba kramar (troligen de sista någonsin).. När vi väl stod bakom glasdörrarna, ca 15 meter bakom utedörren... såg jag hur mycket folk det var, vädret var så fint ute.. alla såg glada ut... Jag blev så rörd så att jag fick tårar i ögonen. Kunde inte tro att just jag skulle ta studenten med mitt betygkuvert i handen, äntligen efter alla dessa 4 åren i skolan!

Väl ute var det jättesvårt att hitta min familj.. jag gick runt o runt och letade. Fick skicka sms och fråga var de var... Plötsligt såg jag min lilla mamma springa till Sofie, min klasskamrat och fråga vart jag var. Så fann jag dem. *tokigt*.. Sedan fick jag syn på mitt studentplakat... JÄKLA HÖG!! Syftet med att den var hög för jag skulle hitta dem.. Men det gick visst inte.. ;)

Dags för släpet! Tog verkligen lång tid att åka... drygt två timmar nästan.. men härlig upplevelse var det! Champagneflaskan öppnades, vi drack och skrek en hel del... Viftade med studentmössan genom stan. Just då var hade jag såååå stor festlust bara pga stämningen...

Sedan studentmottagningen hos mamma. Mina släktingar kom. Härligt att få träffa två av mina kusiner efter minst ett år! :)  Blev plockmat och tårta! Fick gulliga presenter och gratulationer. :) Sedan bar det av till studentmiddagen på Satin. God mat. Trevlig stämning... Härlig dag!!

Tack för dagen, allihopa!! 

Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen och skrivit in mig som arbetssökande. Allvaret har börjat... och om 9 veckor börjar jag jobba.. Känns spännande! :)


Datum: 2007-06-11 Tid: 18:25:22
Min vardag Kommentarer (1)

Imorgon smäller det!!

Stuuudent!! Härligt det ska bli. Mkt att tänka på, mest på tider o vad man ska göra... men jag ska njuta av varenda sekund av studentdagen! :)


Fan vad vi är bra...!!        ;)


Datum: 2007-06-07 Tid: 15:58:13
Min vardag Kommentarer (1)

Tvättstugeproblem.

Så jävla irriterad! Jag som bokat tid på tvättstugan den 5 juni mellan kl 20-00 förra veckan. Den saken var klar, så jag kom hem från att ha varit på stan idag och så bara hämta min tvättkorg, tvättmedel och kortet till tvättstugan för att öppna tvättrummet.. Rutan där sade mig att jag ej bokat tid = ingen tvätt ikväll. Mitt ansikte blev bara så.... surt! En kvinna i grannskapet kom in med sin tvätt och drog sitt kort i automaten och rutan där stod att HON hade min TID!! Hur kan det bli så här!?

Ingen idé att hålla på att tjafsa tänkte jag, så det enda jag kunde göra var att boka en ny tid... nu på torsdag kl 13-17. Så räkna inte med att se mig i Hästhagen på VI-kampen, bara för jag måste tvätta mina jäkla kläder. Vill få det klart innan helgen så jag kan ägna mig åt andra saker! Tvättkorgen är ju överfull! Just nu önskar jag nästan att jag hade egna tvättmaskiner hemma så man slipper allt krångel med tvättstugan. *förbannad*


Datum: 2007-06-05 Tid: 21:25:58
Min vardag Kommentarer (0)

Äntligen! Bara 4 dagar kvar.

Nu har jag mycket dötid då det inte finns lektioner kvar på skolan. Så i veckan är det lugnt, men ändå är lite saker som ska göras.

Ikväll blir det middag ute med min klass SPD3, BFD3 och MPD3 och våra mentorer = 12 personer. Ska bli trevligt!! Imorgon blir det en väldigt lugn dag. Funderar på att bege mig till skolan och prata lite med yrkesvägledaren, sedan så är det tvättkväll! Kan lova att det blir väldigt mycket tvätt... suck..
På onsdag är det ju röd dag så man är ju ledig. Skönt, få se vad jag hittar på då. På torsdag blir det mer fart i.. Ska troligen till Hästhagen på VI-kamp som anordnas av skolan varje år.. Kul att vara social lite och gå dit... Och på torsdagskvällen ska jag hjälpa till med att fixa släpet inför studentdagen och träffa mina släktingar som kommer på besök hos pappa.
 
Och på fredag är det STUUUUDENT!!!! :) Känns väldigt bra! Även den dagen är det mycket som man ska tänka på, passa tider etc. Studentmiddagen på Satin på kvällen ser jag fram emot också. Tror att det blir mycket firande, få se om jag orkar sent eller inte. Behöver ju sömn också. ;)
Och resten av helgen ska jag bara vara och ta det lugnt. Slippa tänka mera på skolan och se fram emot ett nytt liv efter studenten. Längtar till studenten... bara 4 dagar kvar!!!


Datum: 2007-06-04 Tid: 16:39:13
Min vardag Kommentarer (0)