Lyckat projekt!

image161

Alltså projekt bakning ;) Jag bakade lussekatter ikväll. Skulle egentligen göra det före julafton, men jag ägnade mig åt annat just då.. Men nu har jag bakat och lussekatterna smakar ljuvligt. Så jag som inte är så värskt duktig i köket kan åstadskomma något gott... Kul! ;)

Jag har nu hunnit vara ledig i ca en vecka, och skönt är det verkligen! Dagen före julafton var jag och sambon till min mamma och firade en egen liten julafton, vad bra julklappar man fick! ;) Lakanen vi fick på julafton har jag bäddat i vår säng, passar jättebra, så mysigt är det där nu. :) På julafton var jag hemma hos min pappa och mina bröder fick Playstation 3 i julklapp, jag fick spela lite, ett bilrally... Rätt kul att försöka köra bil i hög hastighet genom spelet. :)

Vi har också hunnit bland annat med att åka till Marieberg och kikat lite samt köpa spelet Den försvunna diamanten, en klassiker! Kul spel! Vi är iaf sugna på att ha Monopol, men det finns så många olika versioner, ett nytt version kommer ut nästa år också... Svårt att bestämma sig. :)

I torsdags var jag med mina närmaste kompisar över en bit mat i stan och sedan hem till en av mina kompisars lägenhet och spelade Cluedo, jag hade aldrig spelat det förut, det var kul!! Gissa vem som vann? ;) Vi åkte sedan tillbaka till stan och gick på bio, vi såg filmen Good luck, Chuck. Filmen var kul också, helt klart sevärd för den som gillar romantiska komedier.

Nu är det bara några få dagar till år 2008 ;) Hoppas det året kan bli lika bra eller ännu bättre än år 2007!


Datum: 2007-12-30 Tid: 00:44:48
Min vardag Kommentarer (3)

Två år!!

Det är så svårt att tro att tiden bara har rusat iväg, snart är man väl en nittio år gammal tant! *usch*.. Men i alla fall... Idag är det precis två år sedan jag tog mitt körkort!! ;) Nu är mitt prövotid över, äntligen... Känns jätteskönt!!

image164

Bilden här är från i somras, samma dag då jag köpte min lilla bil. ;) Och ja, jag vet, jag är supervit på bilden!

Snart kommer också min julledighet! Det har jag saknat efter, inget jobb på 2 hela veckor!!! Snacka om att vara ledig helt och hållet!

Några av mina planer under min julledighet är bland annat att fira jul med familjen och min älskling, träffa kompisar och ev. shoppa lite och kanske äntligen tid till att köpa nya glasögon! Tid är en bristvara.


God Jul & Gott Nytt År! 
Datum: 2007-12-19 Tid: 19:10:49
Min vardag Kommentarer (0)

Dålig kväll.

Än är det inte slut på problem...

Jag slutade kl 18.15 på jobbet idag, nu äntligen skulle jag åka hem och slappa resten av kvällen!! När jag gick till min bil vid församlingshemmet, så ser jag att det är blockerat av en annan bil som parkerat framför min bil. Suck. Där finns det bara p-platser för 4 bilar, två på varje sida. Egentligen ska det vara max 3 bilar, då lämnar man utrymme för ytterdörren på huset och då kan barnvagnar också komma in. Det är ofta öppen förskola där i församlingshemmet.

Och den där bilen som stod framför min bil, hade bilägaren inte lagt ut en lapp med namn och mobilnummer, så att jag kan få tag på personen och be denne flytta på sin bil så jag kan få åka hem. Jag försökte få tag på denna människa, men församlingshemmet var tom, det enda jag såg var "Omklädningsrum" till flickor resp pojkar från Risbergska skolan som var med i Luciatåget inne i kyrkan kl 18. Så jag gick och kollade inne i kyrkan, det var smockfullt med folk. Och det går ju inte störa Luciatåget bara för jag ville åka hem.

Men hur som helst, så hade jag kontakt med sambon och han fick bilens reg nummer. Nu var klockan lite efter kl 19 och Luciatåget hade tågat ur kyrkan och var slut... Var är denna människa som parkerat sin bil framför mig, tänkte jag surt. Jag hade nu väntat i en timme!

Älsklingen kom till stan och mötte mig väntandes i min bil...  Han var i kontakt med polisen också för att få tag på bilägaren, och till slut fick sambon tag på förarens namn och telefonnummer, men personen var inte nåbar. Polisen försökte även kontakta bilägaren, men förgäves.

Under tiden när jag fått reda på bilägarens namn så mötte jag några vid kyrkan som jag kände igen från helgen i Loka brunn som Svenska kyrkans folk varit på samt vi från arbetslaget, och så vaktmästaren från mitt jobb och jag frågade om de visste vem personen var.. När klockan hunnit bli 19.40, fann vaktmästaren bilföraren, som var där för en sångkör.

Den nu funna bilägaren visade ingen respekt av att jag väntat i 1½ timme i kylan på att kunna åka hem. Bilägaren hade också haft sin mobil avstängd och bad inte om ursäkt. Den dära människan borde ha tänkt efter lite före, parkerar man framför någon bil och på så sätt blockerar, så ska man se till att bli nåbar så man kan flytta när det behövs. Så gör jag ju.. Jag hade från början blivit informerad av min handledare på jobbet, att man ska göra så här om man parkerar där. Det är ju logiskt också i andra situationer.

Tänk om man hade en tid man måste passa, t ex till ett viktigt möte... eller om man hade familj, t ex dags för dagishämtning. Hade min sambo jobbat nu i kväll skulle jag inte kunna åka hem förrän säkert efter 21.00. Snacka om att vänta i 3 timmar! Så här får det inte gå till, tycker jag.

Ska be jobbet att se över vad man kan göra så att sådant här slipper drabba andra och be dem sätta upp tydliga regler om att lämna lapp i bilen och se till att vara nåbar, om man parkerar framför någon och blockerar utfarten.


En sak måste jag bara säga;
Min älskling är min räddare i nöden! Älskar dig! <3


Datum: 2007-12-14 Tid: 00:13:41
Min vardag Kommentarer (1)

Vilken dag!!

Min dag började med en tidig frukost tillsammans med sambon. Han åkte till jobbet en halvtimme tidigare än mig, så jag satt mig vid datorn och försökte överföra saker från min mobil, men det dessa saker jag ville ha på datorn, ville inte alls överföra sig. Så här har det varit sedan mitten av oktober.... Suck!! :(

Nåja... Så var det ändå dags att åka till jobbet, jag skulle vara inne i kyrkan kl 07.30 i morse då morgonmässan börjar. Jag satte i min bil i garaget och skulle starta bilen.. Den var död, det enda som levde var lamporna på instrumentpanelen. Skit, tänkte jag. Jag försökte några gånger till, men nej det fungerade inte. :( 

Smsade till mina kollegor och meddelade att jag blir försenad till jobbet, och jag funderade... Hur ska jag göra nu?

Så jag gick tillbaka in i huset och kollade efter om jag hade kontanter någonstans, för jag var nu tvungen ta bussen in till stan. Men jag hade inga kontanter. Mitt busskort hade inte fungerat de två senaste gångerna jag åkt buss. Jag smsade sambon och berättade att jag hade problem med bilen och inga kontanter på mig för att ta bussen.. Det slutade med att jag ringde på hos grannen och frågade om jag kunde få låna lite busspengar. Den snälla damen gav mig 90 kr, men jag log och sade nej, det räcker med en 50-lapp. :)

Så var det problemet med pengarna löst.. Nästa stund hade jag missat en buss, sååå typiskt! Nästa buss skulle komma ca 15 minuter efter. Till slut, kl 07.53, steg jag på bussen i alla fall. Kortet fungerade inte heller igen, så busschauffören fick 50-lappen och hon laddade in pengarna på min busskort... Så vips fungerade mitt busskort igen! Det fanns tydligen bara 8 kr i den innan, vilket förklarar varför den inte kunnat fungera! Knasigt...!

Jag kom till jobbet, och allt var frid och fröjd. Dagen på jobbet var rätt bra. :) 

På eftermiddagen hade sambon kommit hem och han kollade min bil. Han tyckte det var konstigt, men satte i alla fall hjälpstartbatteri (någon låda med kablar, den laddar upp bilbatteriet) och åkte iväg för att hämta lite bensin samt köpa startkablar, något som saknades förut. Det roliga, (det var nog knappast roligt i den stunden) var att när han skulle tanka bensindunken, så hade han visst glömt plånboken hemma!!

Så han åkte hem och hämtade en ynka plånbok.. Han åkte tillbaka vid Statoil, tankade bensindunken och fixade startkablar... När han var hemma, sån satte han sig i min bil och... Ja, gissa vad som hände? Plöstligt ville min bil fungera! ;) Så att åka fram och tillbaka för bensin, startkablar och en plånbok var helt i onödan.

Så det är inte bara jag som haft en lite dålig dag med missöden, utan det drabbade också sambon. :) Det var bilbatteriet som hade svag ström, tror vi. Så bilbatteriet är nu på laddning... Så nu får jag hoppas att bilen fungerar imorgon. :) Den lilla gröna bilen! ;)

Innan jag åkte hem med bussen så hämtade jag ut kontanter och på bussen laddade jag busskortet gott med pengar, så det här inte ska behöva upprepas igen, förhoppningsvis. ;)

På hemvägen gick jag förbi grannen och lämnade tillbaka hennes 50-lapp. Och till min förvåning visade det sig att hon kunde teckna liiite! :) Hon hade arbetat som lärare för fleeera år sedan på Birgittaskolan, rätt långt före min tid där. Kul! :) Snälla och hjälpsamma grannar har vi. Man vet aldrig när man kan behöva lite hjälp. :)


Datum: 2007-12-12 Tid: 20:26:43
Min vardag Kommentarer (0)

Välkommen till världen, Olle!

Häääärligt!

Nu har jag fyra kusinbarn, tre på pappas sida och ett på mammas sida. :)

Olle är en söt pojke som kom till världen igår, den 6 december kl 20.45, med sina 4900 gram och 55 cm! Jag har sett bild på honom på sjukhusets hemsida där han är född på. Väldigt söt och ganska lik sin storasyster Ida.

Jag visste att min kusin Eva-Lena väntade ett andra barn och barnet var beräknad att komma i november. När vi kom in till december månad så hade jag börjat undra om babyn hade kommit för jag inte hört något från släkten, och inte heller av min kusin på msn. Så ikväll när min kusins msn blev online, så hojtade jag till som vanligt "Hej!"... så svarade hennes sambo och berättade att min kusin inte kan svara nu för hon sitter och ammar! Jag svarade "Oj!" och blev nyfiken... Så jag frågade honom, när kom bebisen och vad blev det osv.. Igår kväll. :) Hon gick över med ca 2 veckor..

Jag jobbade kväll igår, när jag slutade på jobbet så var Olle bara 15 min gammal. Känns skumt det här.. att en människa inte finns till för att sedan finnas till, liksom... Jag ser fram emot att träffa bebisen, som jag träffat hans syster, dock första gången när Ida var ca 4 mån gammal. :) Få se när jag träffar pojken...

Jag träffar inte min släkt lika ofta som förut. Men snart måste jag nog åka upp och träffa dem och det nya tillskottet i släkten. ;)


Hmm... Annars så har vi blivit färdiga med vår julgran. Den blev sååå fin! Mysigt att titta på den och längta till julen.. På söndag är det andra advent, tiden går sååååå fort! :) Nu är det bara mycket att göra på jobbet innan jul, men det ska bli skönt att vara ledig i två veckor över jul och nyår. Då ska det slappas!! ;)


Datum: 2007-12-07 Tid: 23:56:35
Min vardag Kommentarer (1)