Lösenordskydda?

Jag funderar på lösenordskydda min blogg.

Jag ser att det är många som läser här...

Allihopa!! Vilka är ni?Datum: 2007-08-27 Tid: 13:33:49
Min vardag Kommentarer (17)

Förvånad.

Jag och sambon var på Öbo idag för att kolla upp vad som hänt med min gamla lägenhet. Jag har uppsägningstid tills den 1 november och om någon har flyttat in i lägenheten tidigare så slipper jag hyran. Tidigast inflytt är den 1 september. Men lägenheten har varit tom sedan ca mitten av juli, pga jag blev sambo och flyttade till ett hus, in hos älsklingen. Nu är huset också mitt hem, jag blev hemmastadd fort, vilket känns skönt.

Min gamla lägenhet var en etta på 31,8 kvm med kokvrå i Varberga. Den hade sovalkov och dessutom ett badkar! Lägenheten var jättebillig. Under 2000 kr totalt per månad för bara hyra och hemförsäkring, smaka på den, ni! Så jag tänkte säkert att det finns någon som så klart vill ta den lägenheten!

Men jag och min sambo blev förvånad av vad vi fick höra idag av kvinnan på Öbo. Ingen hade tackat ja till lägenheten. Va!? Alltså de första tio personerna, enligt deras kösystem, tackade nej till lägenheten. Vad var fel med den? Det undrade både jag och älsklingen. Lägenheten var ju fin, fanns inga fel på den och hyran är låg. Studenter skulle nog gärna ha en sådan lägenhet, är vi båda bergsäkra på. 


En sak till.... Restaurang Shanghai. De har så god mat! Rekommenderas! ;)


Datum: 2007-08-24 Tid: 21:31:53
Min vardag Kommentarer (1)

Goda chokladbollar!

På jobbet idag bakades det chokladbollar. Fick ta med en del hem. Så mumsiga och goda..... ;)


Det är löst med Radiotjänst nu. Här betalas det iaf en tv-avgift, inte två! Puh!


I helgen blir det vääääldigt lugnt! Trevlig helg!
 
Datum: 2007-08-17 Tid: 18:38:51
Min vardag Kommentarer (2)

Morgonen, jobbet och tönt-Radiotjänst!

Jag är förkyld och hostar lite också. Suck. Igår var det värst, första dagen på jobbet ju!

Vaknade imorse och kände mig jättedålig, ont i halsen, täppt i näsan och hade rethosta. Ensam också i sängen, sambon satt vid datorn. Men sen kom sambon med en bricka med två goda smörgåsar och en stor kopp te med honung till mig som låg i sängen. Frukost på sängen! Det var så gulligt och snällt av honom! Han hade bara sagt  "Jag kommer snart tillbaka". Trött som jag var, så sov jag vidare, medan han fixade min frukost utan att jag visste om det. Blev glad och mådde genast bättre efter frukosten och att bara ligga, ta det lugnt och mysa med älsklingen innan han körde mig till jobbet idag var bara så härligt. Morgonen kunde inte vara bättre! ;)

Andra dagen på jobbet gick bra! Jag tror allt att jag kommer att trivas bra på jobbet. Började halv ett idag, det kan bli olika tider om dagarna, beroende på vad som sker.

Det trista kom efter när jag kom hem från jobbet. Fick post av Radiotjänst med en betalningsavi trots jag hade avanmält mitt innehav pga att jag blivit sambo och det är han som betalar tv-avgiften. I ett hushåll ska bara det bara finnas en som betalar, inte två! Och jag som har papper som visar att jag fått avanmälan registrerad och att om jag åter skulle ha tv-innehav var jag välkommen med att anmäla detta till dem. Dessutom hade jag i ett e-postkorrepondens skrivit att det är inte jag som betalar tv-avgiften i detta hushåll utan det är sambon som den person som betalar tv-avgiften här hemma. Vi bor båda ju på samma adress, vilket betyder i samma hushåll. Man blir så irriterad på dem!! Har de ingen koll eller!? De kan ju inte kräva pengar från någon som de inte har rätt till!

Om vi vanliga människor skulle kräva någon på pengar, är det ju ett rån. Då blir vi polisanmälda och får straff. Men är det då rätt att Radiotjänst ska få kräva folk på pengar?? Man kan ju undra.... Bara för det är en myndighet så ska de inte bete sig hur som helst!

_________________________________________________________________

Förresten, Radiotjänst skriver i sin hemsida; "Tv-avgiften går till public service, d.v.s. Sveriges Television, Sveriges Radio och Sveriges Utbildningsradio."

Och sedan på frågan om vem som ska betala tv-avgiften skriver de "Alla som äger, hyr eller lånar en tv-mottagare ska betala tv-avgift..."

Tv-mottagare räknas om man har några av dessa; tv, video med kanalväljare, dator med tv-kort, videokamera med kanalväljare, inspelningsbar DVD med kanalväljare/mottagare och digital tv-mottagare, står det på hemsidan också.

Så jag har förstått att t ex att de som bor i ett hushåll ej har något som räknas som tv-mottagare, men har en radio, slipper alltså att betala tv-avgiften. Även om pengarna från tv-avgiften också går till Sveriges Radio. Är det inte sjukt?

Sedan skriver Radiotjänst på hemsidan; "Varje hushåll betalar en tv-avgift för ett obegränsat antal tv-mottagare..." och så vidare; "Till ett hushåll räknas personer som bor på samma adress och ingår i familjegemenskapen. Till hushållet räknas också t.ex. fritidshus, husvagn eller tillfällig bostad på annan ort - förutsätt att man inte bildar ett nytt hushåll på detta ställe."

Så ska vi behöva betala två tv-avgifter i ett hushåll? Och dessutom för radion när det inte ens finns en sådan här hemma? Och skulle vi acceptera att de hushåll som ej har tv-mottagare, men som har endast radio slipper undan? Nej!
Det här är ett sjukt system. Det bästa vore att slopa den skiten.


Datum: 2007-08-16 Tid: 19:40:37
Min vardag Kommentarer (0)

Om Åre och överraskningen hemma!

image153 
Åre.

På torsdag kväll den 9 augusti åkte jag med nattåget halv tio från Örebro. Sambon körde mig till tågstationen och vi vinkade och kramades hejdå. Han skulle rensa undan en del saker hemma medan jag var borta. Nästa morgon, ca halv nio var jag framme med tåget till Åre, reste tillsammans med jobbkompisarna och Dövkyrkan. Svenska kyrkan hade sitt möte i Åre.

Helgen var rätt trevlig! Vi bodde på en fin etagelägenhet på hotellet Tott i Åre. Man fick gå uppför bergen för att komma till hotellet. Jobbigt! Men det var fin utsikt ute, härliga sängar, fin dusch och deras frukost är så jäkla god!! Träffade en del trevliga människor också.

Igår, söndag kväll, kl 19.20 åkte vi hemåt med tåget. Jag kände bara att det var skönt att komma hem och träffa sambon igen. Så ca kl 6.00 i morse kom han och hämtade mig på tågstationen igen. Åkte hem, åt frukost och slappade halva dan. Väl hemma fick jag en överraskning!

Innan resan till Åre hade vi köpt trä till den andra datorbordet som skulle tillverkas, men vi skulle fixa det här efter när jag kommit hem från Åre. Så jag hade bara bett honom städa och rensa undan lite hemma. Han gjorde det, men också hade han jobbat med den andra datorbordet hela helgen utan min vetskap. Han sade aldrig det till mig. Det var en kul överraskning när jag såg den stå färdig.

Så ikväll har vi installerat den i vår datahörna. Det tog tid.. men nu är det klart. Lite saker ska fixas till datahörnan sen också, som exempelvis lådan på min sida. Men nu känns det härligt att ha kommit hem där det faktiskt har fixat massor. Jag vet hur mycket jobb det kan bli att tillverka ett datorbord. Så jag är glad nu!


image152
Nu ser det utomordentligt mycket bättre ut! :)


Datum: 2007-08-13 Tid: 22:47:35
Min vardag Kommentarer (2)

Före och efter.

Nu ikväll har vi gjort det sista av datorbordet. Sambon sågade, slipade, fixade glidskenan, lackade datorbordet, och så städade jag bort all kaos på hyllan... och vi installerade den nya datorbordet i vår datahörna.  


Här kommer lite bilder på hur det såg ut förut och hur det ser ut just nu.

image151


Innan datorn och grejer lades fram på datorbordet, så borrades det ett hål i den för att få alla sladdar gå igenom den. Lite fiffigt faktiskt, man döljer så mycket skit bakom själva datorn.

image149

Så var den klaaar! Allt på plats.... Men det saknas ett till datorbord. Min nuvarande datorbord är den till höger på bilden, med den lilla skärmen...

Varför det finns ett extra träbord utanpå datorbordet under skärmen, är för att sambons dataskärm är rätt tung. Vi vill inte att den fina självgjorda datorbordet ska gå sönder. Det ska nog snart skaffas plattskärm, så det lilla extra träbordet kan tas bort.

image148


Så snart ska det tillverkas ett datorbord till, så det blir helt bättre och finare i vår datahörna. ;)
Datum: 2007-08-08 Tid: 02:05:11
Min vardag Kommentarer (1)

Nytt datorbord.

image147


Här hemma har sambon hållit på att tillverka ett eget datorbord, jag hjälper honom hålla koll när han borrar hålen. Minsta lilla fel på ett ställe påverkar resten av bordet. Snart är den klar, bara lite grejer till. Och sedan så ska det tillverkas en datorbord till i vår datahörna i huset. För både mig och honom, så det ska bli två datorbord. Det är mycket jobb, mycket träflisor som går åt överallt på golvet. Blir en hel del städning efteråt också. Den på bilden tog oss ca tre dagar till och från att såga, borra, mäta, montera ihop... och den är inte ens klar ännu!

Men det blir fint till slut, då kan det kaoset, som finns på datahörnan numera, tas bort och ordnas upp. Ska bli skönt att ha ordning och reda här hemma!!

Och nästa helg ska jag vara i Åre på Världens fest som anordnas av Svenska kyrkan. Jag åker dit med Dövkyrkan, då jag jobbat frivilligt där som kyrkvärd och sedan så ska jag ju börja volontärarbeta hos Nikolai församling den femtonde augusti. Ska bli kul!


Datum: 2007-08-05 Tid: 23:23:19
Min vardag Kommentarer (0)

Livet förändras.

Äntligen trivs jag superbra med livet! Jag ska börja jobba om exakt två veckor och det ser jag fram emot! Jag känner mig verkligen vuxen numera då jag har körkort, egen bil, är klar med gymnasiet, har en heltidsjobb (dock inget fast ännu), bor i hus på landet tillsammans med en härlig sambo. <3

Och jag glömmer inte heller mina vänner. Jag har varit rätt så mycket upptagen på sistone den senaste månaden med grejer som måste fixas, flytta, packa ner och upp, flyttstäda, hålla på och småbråka med Öbo. Än är det inte över med Öbo men lagom till min födelsedag/jul så ska det nog vara över... Förhoppningsvis.

Sedan så har det städats massor i garaget, fixat egen bil, varit stammis på Marieberg i flera veckor pga diverse saker som behövdes fixas, hjälpt till med huset. Rubbet!! Allt är inte klart ännu, det är fortfarande lite kaos här... Men förhoppningsvis så blir vi klara med allting till jul! Det vore den bästa julklappen liksom. :) Och nu vill jag ta igen tid med vännerna lite...

Ikväll var jag med Emelie, vi gick på bio och såg Simpsonsfilmen. Rätt kul, men mycket skratt blev det inte för min del. Men sevärd är den i alla fall! :)
Datum: 2007-08-02 Tid: 00:12:26
Min vardag Kommentarer (3)