Allt klart.

Balen och studenten.

Alla kläder, saker osv är klara. Känns skönt!! Det blev en snygg lila klänning till balen... och krämfärgad/vit tuff kjol och vit linne till studenten. Ser fram emot studenten faktiskt, det som saknas just nu är studentmössan. :)

Sedan återstår det bara planeringen till studentmottagningen med min familj o släkt o vänner... Längtar redan...
Fick sms av mamma idag med frågan "Heter din klass Spd 3?", "SPD3" svarade jag. Förstod att mamma skulle fixa med studentplakat åt mig. Kul!

Nu behöver jag bara en vårjacka... Började dregla vid en brun snygg jacka på H&M idag.... men den fanns inte i min storlek.... ska absolut köpa den, så jag har en vårjacka. Är less på min bruna vinterjacka. ;) *dregel*


Har också underbart nog bara fyra ämnen just nu att läsa... Geografi A, Filosofi A, Matematik B och Engelska B kvar. Känns så skönt att det är få ämnen, men ändå så är man lite stressad... Pga bara för att slutbetygen sätts snart. Det som återstår just nu är en del prov, inlämningar och göra uppgifter.... vilket är trist för mig o segt.... Bara för jag är skoltrött. :( Skoltrötthet borde aldrig finnas, faktiskt.

Livet är hårt....


Datum: 2007-04-16 Tid: 23:37:18
Min vardag Kommentarer (0)

En egen bil?

Var hemma hos Emelie ikväll och kollade för nöjes skull på lite bilar på Blocket. Det största anledningen är ju förstås att hennes pojkvän letar efter en billig och bensinsnål bil. Så jag satt där vid datorn hos henne och började klicka mig fram till söta och fina bilar, rena ögongodis...

Suget fanns där att ha en egen bil. Härlig dröm det vore, att slippa låna mina föräldrars bilar hela tiden. Det enda jag behöver göra är att köra iväg utan att fråga.. Om bara jag hade en egen bil.. Dessutom kan jag alltid få hjälp med bilen om det behövs. Mammas sambo har som hobby att meka med bilar, båtar och motorcyklar. :)

Vet att jag skulle ha råd med att köpa en bil, men om jag är arbetslös efter studenten så har jag inte råd med alla bilens kostnader varje månad. Bensin, underhåll, försäkring, skatt osv... :/  Allt kostar pengar.. Från ens födelse till döden, hur mycket har en människa kostat totalt? Man kan ju undra.. Under ett helt liv, hmm, måste nog då troligtvis kosta flera miljoner kanske. Shit, vad mycket! :S


Datum: 2007-04-08 Tid: 22:54:49
Min vardag Kommentarer (3)

Hmm... lite uppdatering.

Gick med Karine idag på stan. Jag hade hämtat upp henne med bilen på eftermiddagen och vi såg fram emot att ströva omkring på stan, kolla efter studentkläder och ta oss en fika, som från vår högstadietid! :)
Det trista var att det fanns knappt kläder som vi ville ha till studentdagen... Jag gick hem med en långärmad tröja som jag blev förtjust i, den är vit i alla fall ;)

Stanrundan blev mer seg på slutet då jag var trött och kände mig så förkyld. Kanske på tiden att bli sjuk. Jag är ändå ledig nu i några dagar, skolan börjar ju på onsdag! Så skönt ;) I alla fall, vi köpte med oss lite gott och läsk och glodde på Karines film "Den vita massajen" på dvd hemma hos mig. Mysig film, en hel del diskussioner blev det senare.

Jag borde kanske ha läst Corinne Hofmanns bok med samma namn som filmtiteln...? Måste väl vara mer spännande att läsa hennes (huvudrollens) tankar, än att se känslouttrycken på film, vilka är regisserad av en annan än själva författaren. *fundera*... Den filmen påminde mig om boken om Waris Dirie "Ökenblomman", skriven av Waris själv.. Självbiografi kan vara spännande. :)

Det är påsk nu, och det känns knappt som det är det. Brukade ha kinderna målade röda med svarta fräknar på mig vid den här tiden... Hoppas iaf att få ett påskägg hos pappa imorgon, som jag och mina bröder brukar leta efter i en så kallas påskäggjakt. *smile*

Läste Mimmis nogg idag om studenten... Det är så snart man är klar med skolan, känns skönt att sluta skolan, men ändå vill man inte lämna tryggheten som finns när man går i skolan. Man får pengar varje månad och då behöver man bara ha närvaro och göra uppgifterna så gott man kan. Det är ju ett enkelt jobb egentligen. :) Jag tror att nästa vecka så får vi våra studentmössor, förhoppningsvis! Härligt.... 

Jag har min studentdag klarplanerad, exakt vilka tider vet jag inte ännu... men ska ha champagnefrukost hos en skolkamrat, vi alla 9 st avgångselever på RGD (från 3 nationella program), sedan vara på Hjalmar Bergmanteatern för information osv (har jag hört att det ska vara så) innan vi kommer vill Virginska skolan för utspark! 

Hela min familj kommer att vara där på skolan, och det är mina föräldrar med respektive, mina bröder, farmor och kanske fler till. Och mina kompisar förstås! Efteråt blir det studentmottagning hos mamma och Georg i Framnäs. Sedan kl 18 ska jag vara på Satin på studentmiddag som jag redan anmält mig till. Ska bli gott och så bara fiiiiiira kvällen lång för att man slutat skolan! ;D Längtar....


Datum: 2007-04-06 Tid: 02:37:13
Min vardag Kommentarer (0)