Tur i oturen.

image159Varför röntga mig?
 Anledningen var att jag varit med om en bilolycka den 24 oktober mitt ute i dagljuset. Min bil är nu på verkstaden och blir reparerad. Jag fick ont i halsryggen morgonen efter krocken och försökte få läkartid på vårdcentralen. Fick träffa läkare dagen efter, den 26 oktober. Läkaren tyckte att jag skulle röntga mig på sjukhuset, så hon skrev remiss och skickade mig till akuten.

Röntgenbilderna är 6 st, visar bara 2 här på bloggen. De togs nästan exakt 2 dygn efter bilkrocken.

Men det var inget fel på min halsrygg, bara muskelsträckning som är övergående. Skönt! Nu är jag precis som vanligt igen, men med en erfarenhet rikare. Inte bara för bilkrocken, men också hur det är att få sitta och vänta i timtal på akuten. :/

Hmm... Denna gång var det tur i oturen. Livet ska man vara rädd om för det är dyrbart....

Kram på er, bloggläsare.
Datum: 2007-10-27 Tid: 20:32:19
Min vardag Kommentarer (3)

Photoshop är skoj!


Min älskling fixade och installerade photoshop åt mig på min dator och nu har jag gjort några bilder. Det är väldigt kul, men det tar ett tag tills man kan allt. ;) Den här bilden har jag gjort för de människor som betyder mycket för mig och för personer som står nära mig. Jag kommer att göra flera sådana här, men det är svårt att hitta bra bilder i min dator på dessa människor, vänner och familj....


image158


Enkelt sagt, vad vore livet utan bildpysslande? ;)


Datum: 2007-10-23 Tid: 23:34:59
Min vardag Kommentarer (3)

Dyr leksak!

image72

Trafikförsäkring i all ära. Det behövs och den är bra att ha när man har en bil.

Trafiksförsäkring finns i olika delar,

* trafikförsäkring

* halvförsäkring

* helförsäkring


Den person som är bilägare bestämmer själv vilket del av försäkringen man vill ha men trafikförsäkringen måste alla fordonsägare ha. Det är ju klart det är så...

Man får också trafikpremieskatt till en vansinnig dyr summa. Tycker jag själv då jag fått en faktura på det för min bil. Men där är det inte slut med alla avgifter. Det kommer också en sak till. Fordonskatten. Det kostar också en hel del! 

Dessa avgifter har höjts av staten. Och själva bilen kostar, bensin etc... Bilprovningen ska man till en gång per år och det kostar ju förstås att besiktiga bilen. Sedan så kostar all underhåll av bilen, reservdelar etc om det nu är något som måste fixas.


Så alltså på ett år betalar vi fordonsägare;

* trafikförsäkring en gång per månad (oftast)
* trafikpremieskatt en gång per år
* fordonskatt en gång per år
* bilprovningen för att besiktiga fordon en gång per år
* all drivmedel (t ex bensin) och produkter som håller fordonet igång
* annat underhåll såsom reparationer, reservdelar etc om det behövs

Och nästa dummaste grej är att avgiftssumman på trafikpremieskatten avgörs av hur gammal man är och om man kört skadefritt i flera år med den bil man är registrerad på som ägare, så får man bonus på premien så avgiften blir mer billigare...

Har också hört att det kan bero också på vilket kön man har!! Mer yngre man är som registrerad ägare till fordonet och om man nyägare t ex till en bil och kanske man är kvinna också, så blir det vansinnigt dyrt!!

Trafikförsäkringens summa avgörs på bilägarens ålder, kön, bostadsort och storleken och ålder fordonet. Fordonskatten avgörs av hur stor fordonet är. Sjukt!

En bil är helt enkelt en dyr leksak! ;)
Datum: 2007-10-18 Tid: 21:39:59
Min vardag Kommentarer (1)

Odysséen.

En av de spännande och längsta föreställningar av Tyst teater någonsin som jag såg på igår mellan kl 19-22. Tre timmars föreställning med 20 minuters paus. När jag åkte dit efter att ha käkat middag hemma och då hörde jag att den föreställningen var på tre timmar, jag trodde att någon bara skojade. Jag hade bara två timmars parkeringstid, så under pausen fick jag springa ut och stoppa i mer pengar i p-automaten. ;)

image70

Jag hörde också precis innan teatern började av andra som läst på om föreställningen att det skulle vara något naket/sexuellt i teatern. Vi några från jobbet var där och tittade på och några av oss trodde att det skulle vara döljande nakenhet... Det var ju vettigt så...

Men nähä, en hel del snusk i föreställningen och en skådespelare blev helt utblottad (!) på scenen och hoppade runt i en akt och alla (minst 400 personer) i publiken såg hela hans kropp. Mina bänkgrannar (2 äldre damer) på bänk 12 fnittrade en massa bara för det.... Själv trodde jag inte mina ögon att Tyst teater skulle våga göra så där. I en film vore det en annan sak, men i verkligheten samt inför hundratals personer i publiken. Snacka om vågat av den manliga skådisen!!!

Men själva historien i föreställningen var spännande. I början fick jag kämpa för att hänga med, men till slutet så förstod jag vad poängen var. När tiden går, så förändras alla och allt. Helt fantastisk föreställning!


Datum: 2007-10-03 Tid: 21:00:13
Min vardag Kommentarer (1)