Vilken dag!!

Min dag började med en tidig frukost tillsammans med sambon. Han åkte till jobbet en halvtimme tidigare än mig, så jag satt mig vid datorn och försökte överföra saker från min mobil, men det dessa saker jag ville ha på datorn, ville inte alls överföra sig. Så här har det varit sedan mitten av oktober.... Suck!! :(

Nåja... Så var det ändå dags att åka till jobbet, jag skulle vara inne i kyrkan kl 07.30 i morse då morgonmässan börjar. Jag satte i min bil i garaget och skulle starta bilen.. Den var död, det enda som levde var lamporna på instrumentpanelen. Skit, tänkte jag. Jag försökte några gånger till, men nej det fungerade inte. :( 

Smsade till mina kollegor och meddelade att jag blir försenad till jobbet, och jag funderade... Hur ska jag göra nu?

Så jag gick tillbaka in i huset och kollade efter om jag hade kontanter någonstans, för jag var nu tvungen ta bussen in till stan. Men jag hade inga kontanter. Mitt busskort hade inte fungerat de två senaste gångerna jag åkt buss. Jag smsade sambon och berättade att jag hade problem med bilen och inga kontanter på mig för att ta bussen.. Det slutade med att jag ringde på hos grannen och frågade om jag kunde få låna lite busspengar. Den snälla damen gav mig 90 kr, men jag log och sade nej, det räcker med en 50-lapp. :)

Så var det problemet med pengarna löst.. Nästa stund hade jag missat en buss, sååå typiskt! Nästa buss skulle komma ca 15 minuter efter. Till slut, kl 07.53, steg jag på bussen i alla fall. Kortet fungerade inte heller igen, så busschauffören fick 50-lappen och hon laddade in pengarna på min busskort... Så vips fungerade mitt busskort igen! Det fanns tydligen bara 8 kr i den innan, vilket förklarar varför den inte kunnat fungera! Knasigt...!

Jag kom till jobbet, och allt var frid och fröjd. Dagen på jobbet var rätt bra. :) 

På eftermiddagen hade sambon kommit hem och han kollade min bil. Han tyckte det var konstigt, men satte i alla fall hjälpstartbatteri (någon låda med kablar, den laddar upp bilbatteriet) och åkte iväg för att hämta lite bensin samt köpa startkablar, något som saknades förut. Det roliga, (det var nog knappast roligt i den stunden) var att när han skulle tanka bensindunken, så hade han visst glömt plånboken hemma!!

Så han åkte hem och hämtade en ynka plånbok.. Han åkte tillbaka vid Statoil, tankade bensindunken och fixade startkablar... När han var hemma, sån satte han sig i min bil och... Ja, gissa vad som hände? Plöstligt ville min bil fungera! ;) Så att åka fram och tillbaka för bensin, startkablar och en plånbok var helt i onödan.

Så det är inte bara jag som haft en lite dålig dag med missöden, utan det drabbade också sambon. :) Det var bilbatteriet som hade svag ström, tror vi. Så bilbatteriet är nu på laddning... Så nu får jag hoppas att bilen fungerar imorgon. :) Den lilla gröna bilen! ;)

Innan jag åkte hem med bussen så hämtade jag ut kontanter och på bussen laddade jag busskortet gott med pengar, så det här inte ska behöva upprepas igen, förhoppningsvis. ;)

På hemvägen gick jag förbi grannen och lämnade tillbaka hennes 50-lapp. Och till min förvåning visade det sig att hon kunde teckna liiite! :) Hon hade arbetat som lärare för fleeera år sedan på Birgittaskolan, rätt långt före min tid där. Kul! :) Snälla och hjälpsamma grannar har vi. Man vet aldrig när man kan behöva lite hjälp. :)


Datum: 2007-12-12 Tid: 20:26:43
Min vardag Kommentarer (0)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar: